آینده فارغ التحصیلان صنایع غذایی دربازار کار کشور
شنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۲، ۰۴:۵۷ ب.ظ
مهندس روهام قلیچی کارشناس ارشد صنایع غذایی در برنامه داخل پرانتز شبکه جوان :دانشگاه فقط به شما کد های اولیه صنایع غذایی را می دهد، این خود دانشجو است که باید به سمت منابع جهانی آن برود و سعی کند دانشش رادر این خصوص بالا ببرد.
مهندس روهام قلیچی کارشناس ارشد صنایع غذایی در برنامه داخل پرانتز شبکه جوان :دانشگاه فقط به شما کد های اولیه صنایع غذایی را می دهد، این خود دانشجو است که باید به سمت منابع جهانی آن برود و سعی کند دانشش رادر این خصوص بالا ببرد.
برنامه داخل پرانتز رادیو جوان روز شنبه 20 مهر ماه به بررسی رشته مهندسی صنایع غذایی اختصاص یافت.مهندس روهام قلیچی ، کارشناس ارشد صنایع غذایی نخستین مهمان برنامه بود که با اشاره به اینکه بسیاری از دانشجویان این رشته هنوز شغلی مرتبط پیدا نکرده اند گفت: من شاید بسیار خوش شانس بودم که توانستم در این رشته بالاخره شغلی مرتبط پیدا کنم چون من توانستم در داخل دانشگاه و در درس کارآفرینی ایده خوبی برای کار در این حوزه را ارائه کنم که دانشگاه از من حمایت کرد و ایده من تبدیل به صنعت شد. وی ادامه داد: کتب درسی این رشته هنوز قدیمی هستند. همچنین نوع تدریس اساتید نیز دیگر مشکل این رشته است. این دو مسئله در جذابیت یا عدم جذابیت دانشجوی این رشته بسیار مهم است. چه خوب است کسی که قصد ورود به این رشته را دارد از قبل در این خصوص اطلاعاتی بدست بیاورند. صادقانه بگویم فکر نکنند در دانشگاه همه آنچه را که می خواهند از این رشته بیاموزند را بدست می آورند. قطعاً باید خودشان تحقیقات داشته باشند و پیگیر بودن خودشان باعث موفقیتشان در این رشته شود.
مهندس قلیچی ضمن بیان اینکه یک فرد کنکوری باید با دقت انتخاب رشته کند گفت: به هر حال کشور چهار سال بر روی جوانان در همه رشته ها سرمایه گذاری می کند. وقتی دانشجو دیگر از ترم سوم به بعد انگیزه لازم برای ادامه دادن این رشته را از دست می دهد در واقع سرمایه کشور را به هدر داده است. وی ادامه داد: گام اول برای ورود به صنعت بالابردن دانش توسط خود دانشجویان است. دانشگاه فقط به شما کد های اولیه این رشته را می دهد، دیگر این خود دانشجو است که به سمت منابع جهانی آن برود و سعی کند دانشش در این خصوص را بالا ببرد.
سید علی اکبر کمالی ، دارای مدرک کارشناس ارشد صنایع غذایی و دکترای داروسازی دیگر مهمان این برنامه بود که در خصوص دلیل انتخاب این رشته توسط دانشجویان گفت: جذابیت های اولیه بسیاری برای دانشجویان برای این رشته وجود دارد اما وقتی وارد دانشگاه می شود می فهمد تصوراتش از این رشته بسیار اشتباه است. از طرفی متاسفانه تا کنون این رشته در داخل ایران به خوبی شناخته شده نیست و ظرفیت کاری مناسبی ندارد. دانشجویان این رشته دوست دارند دانشگاه راه های ورود به صنعت توسط رشته مان را به آنها آموزش دهد اما اینگونه نیست؛ بیشتر در دانشگاه ها به بحث تئوریک می پردازند تا بحث عملی. دانشجویان این رشته بیشتر باید در کارخانه ها حضور داشته باشند، اما دانشگاه ها متاسفانه به دلیل نداشتن منابع مالی امکان این امر را ندارند. از طرفی کارورزی نیز در همه دانشگاه ها انجام نمی شود و در برخی از دانشگاه ها همان پایان نامه را به عنوان کارورزی می پذیرند. البته کتمان نمی کنم که در برخی مواقع از سمت خود دانشجویان نیز کم کاری صورت می گیرد. وی ادامه داد: به طور مثال یک کارخانه لبنیات در بخش شیر خود مشکل ترش شدن شیر خود را دارد. در همه دنیا برای رفع این مشکل به دانشجوهای رشته صنایع غذایی رجوع می کنند اما در ایران اینگونه نیست.
مهندس کمالی با بیان اینکه کشور ما اعتقادی به میزان تحصیلات افراد ندارد گفت: در بخش صنعت به شما نمی گویند چقدر تحصیلات داری یا از کجا مدرک گرفته ای؟ بلکه می گویند چقدر کار عملی کرده ای؟ چقدر به طور عملی کارت را بلدی؟ خب وقتی اینگونه باشد خیلی از دانشجویان انگیزه لازم را از درسی که می خوانند از دست می دهند؛ چون دانشجویان خیلی از درس هایی که می خوانند را ما به ازای بیرونی برایش نمی بینند. وی ادامه داد: با توجه به وضع فعلی کشور من به آینده این رشته بسیار خوش بینم. خوشبختانه نگاه کشور رفته رفته نسبت به این رشته در حال تغییر است و هر چه جامعه به سمت صنعتی شدن پیش برود خود به خود به مهندس صنایع غذایی نیاز پیدا می کند و مجدداً به مهندسان این رشته اعتماد خواهد کرد.من این اتفاق را اتفاقی مبارک برای رشته ی صنایع غذایی می دانم.
برنامه داخل پرانتز کاری از گروه جوان و دانش رادیو جوان است که شنبه ها ساعت 12:30 تا 13:00 از این شبکه رادیویی پخش می شود.
- ۹۲/۰۷/۲۰